Ενημερωτική Εκδήλωση ΤΕΕ/ΤΑΚ – ΤΜΕΔΕ – ΕΑΤ για τις νέες δυνατότητες στήριξης των ΜμΕ του Τεχνικού Κλάδου πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης

1. Γιώργος Ταβερναράκης, Πρόεδρος Δ.Ε. TEE/TAK

2. Κωνσταντίνος Μακέδος, Πρόεδρος ΤΜΕΔΕ

3. Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης

4. Μάξιμος Σενετάκης, Υφυπουργός Ανάπτυξης

5. Χαράλαμπος Αγκυρόπουλος, CEO TΜΕΔΕ Microfinance Solutions

Η νέα εποχή για τις χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα συνεχίζει το ταξίδι της ανά την Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία ενημερωτικών συναντήσεων του ΤΜΕΔΕ, σε συνεργασία με τα Περιφερειακά Τμήματα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ),  έκανε στάση στο Ηράκλειο  Κρήτης, την Τετάρτη 10 Απριλίου.

Στην εκδήλωση με θέμα «ΤΜΕΔΕ: Νέα εποχή για τις χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα», είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τους επαγγελματίες μηχανικούς αναφορικά με τις νέες δυνατότητες χρηματοδότησης και τις νέες προοπτικές ανάπτυξης που ανοίγονται μπροστά τους.  Μέσα από ένα καινοτόμο εργαλείο που προσφέρει η θυγατρική μας ΤΜΕΔΕ Microfinance Solutions, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Ευρωπαϊκού πλαισίου μικροχρηματοδοτήσεων, παρέχεται απρόσκοπτη πρόσβαση σε λύσεις ρευστότητας στους μηχανικούς, με σκοπό την άρτια και έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων.

Ο Πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ κ. Κωνσταντίνος Μακέδος, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που υλοποιούνται στην Κρήτη,  δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για τον τεχνικό κλάδο και τους μηχανικούς. Έκανε λόγο επίσης  για τις προσπάθειες και τα επιτεύγματα του ΤΜΕΔΕ σε ό,τι αφορά στη στήριξη των μηχανικών, τόσο μέσω του κοινού ταμείου εγγυοδοσίας με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, όσο και με νέα, καινοτόμα, ψηφιακά εργαλεία όπως η παροχή μικροχρηματοδοτήσεων από την εταιρεία ΤΜΕΔΕ Microfinance Solutions.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Π.Τ. Ανατολικής Κρήτης του ΤΕΕ κ. Γιώργος Ταβερναράκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης με αρμοδιότητα την Έρευνα, την Τεχνολογία και την Καινοτομία κ. Μάξιμος Σενετάκης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Διευθύντρια Συνεπενδύσεων της ΕΑΤ κα. Ελένη Κολοφωτιά παρουσίασε το εργαλείο χρηματοδότησης ΤΜΕΔΕ – ΕΑΤ καθώς και τα υπόλοιπα προγράμματα χρηματοδότησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που διαθέτει σήμερα η ΕΑΤ, ενώ ο CEO της ΤΜΕΔΕ Microfinance Solutions κ. Χαράλαμπος Αγκυρόπουλος παρουσίασε το νέο εργαλείο μικροχρηματοδότησης με έκδοση δανείου σε πραγματικό χρόνο.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια ενημέρωσης και εκπαίδευσης του τεχνικού κλάδου προσφέροντας λύσεις, μέσα από προγράμματα χρηματοδότησης που τους υποστηρίζουν αποτελεσματικά.

11 Απριλίου, 2024