Το ΤΜΕΔΕ παρουσίασε τις νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης στους μηχανικούς της Θεσσαλίας

Realtime έκδοση μικροδανείου κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης του ΤΜΕΔΕ και του ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η πρωτοβουλία του ΤΜΕΔΕ, σε συνεργασία με τα Περιφερειακά Τμήματα του ΤΕΕ και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ), για την ενημέρωση των Ελλήνων μηχανικών αναφορικά με τις νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης που έχουν πλέον στη διάθεσή τους. Στο πλαίσιο αυτό, χθες, Πέμπτη 14 Μαρτίου, η Λάρισα αποτέλεσε τον επόμενο σταθμό του κύκλου ενημερωτικών εκδηλώσεων «ΤΜΕΔΕ: Νέα εποχή για τις χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα».

Στην εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε με το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, πραγματοποιήθηκε εκτενής ενημέρωση των επαγγελματικών Μηχανικών αναφορικά με τις νέες δυνατότητες χρηματοδότησης και τις νέες προοπτικές ανάπτυξης που ανοίγονται μπροστά τους.  Μέσα από ένα καινοτόμο εργαλείο που προσφέρει η θυγατρική του Ταμείου,ΤΜΕΔΕ Microfinance Solutions, το οποίο βασίζεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Ευρωπαϊκού πλαισίου μικροχρηματοδοτήσεων, παρέχεται απρόσκοπτη πρόσβαση σε λύσεις ρευστότητας στους επιχειρηματίες – μηχανικούς, με σκοπό την άρτια και έγκαιρη ολοκλήρωση των τεχνικών έργων.

Στην τοποθέτησή του, ο Πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ κ. Κωνσταντίνος Μσκέδος, σημείωσε, μεταξύ άλλων, τη σημασία να αξιοποιηθούν κατάλληλα τα χρήματα που θα έρθουν στη Θεσσαλία, ενώ προανήγγειλε αφενός τη μείωση κατά 30% των προμηθειών των εγγυητικών επιστολών καλής εκτέλεσης, προκαταβολής και δεκάτων των μηχανικών που έχουν έδρα την Περιφέρεια Θεσσαλίας και αφετέρου την έκδοση εγγυητικών επιστολών καλής εκτέλεσης και λειτουργίας για έργα ενεργειακής αναβάθμισης και ΑΠΕ που αναλαμβάνουν μηχανικοί.

Μετά το πέρας των χαιρετισμών του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ κ. Νίκου Παπαγεωργίου, του Βουλευτή ν. Λάρισας της ΝΔ κ. Χρήστου Κέλλα και του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Θανάση Μαμάκου, του Προέδρου του ΤΜΕΔΕ κ. Κωνσταντίνου Μακέδου, αλλά και το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Προέδρου της ΕΑΤ κ. Γιώργου Ζαββού, ακολούθησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, διαδραστική παρουσίαση των νέων ευκαιριών χρηματοδότησης. Μάλιστα, ο κ. Χαράλαμπος Αγκυρόπουλος, CEO της ΤΜΕΔΕ Microfinance Solutions προχώρησε σε μια αναλυτική παρουσίαση του Εργαλείου Μικροχρηματοδότησης, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διαδικασία έκδοσης μικροδανείου σε πραγματικό χρόνο, αλλά και να θέσουν τα ερωτήματά τους και να λάβουν εξειδικευμένη πληροφόρηση. Επιπλέον, ο κ. Κωνσταντίνος Πρωτογεράκης, από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα,  σκιαγράφησε το Χρηματοδοτικό Εργαλείο ΕΑΤ – ΤΜΕΔΕ αλλά και τα υπόλοιπα προγράμματα χρηματοδότησης ΜμΕ που διατίθενται σήμερα από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Με προσήλωση στην αποστολή του, να δημιουργεί διαρκώς νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες για τους επαγγελματίες μηχανικούς, το ΤΜΕΔΕ συνεχίζει με νέες πρωτοβουλίες ενημέρωσης και εκπαίδευσης των μηχανικών, αλλά και ουσιαστικής υποστήριξης για την ανάληψη και την υλοποίηση των έργων.

Σημειώνεται, ότι επόμενος σταθμός της εν λόγω πρωτοβουλίας ενημέρωσης, είναι το Ηράκλειο.

19 Μαρτίου, 2024